Herkenrodehoeve Opheers

De Herkenrodehoeve van Opheers is een uniek historisch erfgoed, dat dateert van rond 1200 en werd opgericht door de contemplatieve religieuze orde van de Cisterciënzers. De huidige vierkantshoeve, die één van de grootste van Vlaanderen is, dateert uit 1639

De imposante Tiendschuur werd gebouwd in 1734 en gerestaureerd in 2013-2014.

Deze polyvalente „kathedraal” van Haspengouw is het ideale decor voor:

  - allerlei evenementen

  - product- en bedrijfspresentatie.

  - beurzen

  - congressen

  - seminaries - workshops - incentives

  - lezingen

  - bedrijfsfeesten en jaarvergaderingen

  - concerten

  - tentoonstellingen

  - e.a.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn het Klaprozen- en akkerbloemenfestival ism met de

gemeente Heers op de laatste zondag van juni en Open Monumentendag op de tweede

zondag van september.


VDF ontwerpbureau

“Ontwerp en advies voor gezellig en gezond bouwen, verbouwen en wonen”


VDF Ontwerpbureau heeft met haar dynamisch en creatief team de voorbije kwarteeuw in binnen- en buitenland met succes tal van kleine, middelgrote en grootschalige projecten ontworpen. Elk project is gebaseerd op een duidelijke visie die kadert in een volledig samenleving- en omgevingspatroon.


VDF Ontwerpbureau is op alle terreinen actief en werkt zowel voor de overheid als voor particulieren en bedrijven. Dit gaat van de nieuwbouw van woningen, kantoren, handels- en bedrijfsruimten, toerisme- en recreatieprojecten tot de herbestemming van gebouwen en gebieden, telkens vertrekkend vanuit de interieurstudies waarin de mens centraal staat in harmonie met zijn omgeving.


Ontwerpen is voor VDF een boeiend wordingsproces gebaseerd op dialoog tussen ontwerpers, opdrachtgevers en uitvoerders.


Vergaderzalen


In een deel van de vroegere paardenstallingen zijn 2 ruimtes ingericht die als vergaderzaal gebruikt kunnen worden.

Ook hier zijn de kunstwerken van Robert Vandereycken aanwezig.Permanente tentoonstelling Robert Vandereycken


Wie in deze tijden van onthaasting een alternatief zoekt voor de ‘rat race’, hoeft maar een bezoek te brengen aan de permanente tentoonstelling van het werk van Limburgs internationaal gerenomeerde kunstenaar Robert Vandereycken.

Als geen ander is Robert Vandereycken er in geslaagd de verstilling als een rode draad door zijn oeuvre te weven. Een moderne klassieker met als thema: de mens. Niet zozeer wat de mens doet, maar wie hij is.


In zijn beeldhouwwerk laat hij licht en schaduw dansen over het brons, kantelt en keert hij de materie tot ze stil en meditatief tot leven komt. Vandereycken dompelt zijn personages onder in een mild bad van hun eigen gevoelswereld, geparfumeerd met menselijke waardigheid en verbondenheid.

Kijk... en word stil.


Robert Vandereycken in de tuin, de binnenkoer en de heringerichte stallingen van de Herkenrodehoeve is  vrij toegankelijk op vrijdag, zaterdag en maandag.Iedereen die de seizoenen wil beleven in Haspengouw kan terecht bij Route 38.


Ga met Maurice, Emile, Prosper, Clementine of Blanche op stap door het glooiende landschap.


Op hout gestookte bakoven


De bakoven is gerestaureerd. Ook de aanpalende ruimte is nu betrokken en kan gebruikt worden om met kleine groepen tot 12 personen te genieten van het oude ambacht van bakker.

In de oven kunnen broden, taarten, pizza’s, maar ook vlees- en visgerechten klaar gemaakt worden.


Con Vivere VZW


CON VIVERE vzw heeft als doel een bewustwording opgang te brengen over het ontstaan van ziekten en aandoeningen door invloeden van de omgeving, gebouwen, woningen, technieken, elektrosmog, enz. Hiervoor beschikt Con Vivere  over moderne meetapparatuur om woningonderzoek te doen. Tijdens dit onderzoek worden invloeden kritisch bestudereerd om er zoveel mogelijk consequenties en adviezen uit te kristalliseren die in grote mate kunnen bijdragen tot een gezonde woon of werkomogeving.


Con Vivere vzw wil ook de natuurlijke invloeden, de geaardheid en de streekeigenheid van de regio’s op de leefsituatie en de gezondheid van de mens bestuderen, de belevings-waarde van een regio bevorderen door in harmonie met zijn omgeving en het cultureel erfgoed te bouwen en te wonen.


Con Vivere vzw wil daarom een forum bieden voor alle belangstellenden die zich aangetrokken voelen en een bijdrage kunnen leveren tot “gezond bouwen en wonen”


Voor verdere informatie

- inlichtingen, lidmaatschap of samenwerking, !

- inschrijvingen lezingen, cursussen, ! !

afspraken voor advies of woningonderzoek


info@convivere.beCon Vivere vzw tel 011 700170